Inspirationskällan

En plats för dig som är på körkortsvägen.

Att lära sig köra bil

Hur lär man sig köra bil?

Du sitter för första gången bakom ratten och riktar blicken mot alla instrument framför dig. Instrument som du har sett andra använda. men som du aldrig använt själv. Att börja köra bil kan upplevas som en monstruös uppgift. Men det behöver det inte vara om man går tillväga på rätt sätt.

Arbetet med att lära sig köra bil börjar långt innan man hinner sätta sig bakom ratten. Det är väldigt viktigt att tänka på vilken inställning man har innan man börjar sin körresa. Hur du känner dig i stunden spelar en väldig stor roll för hur du kommer prestera som en förare. Det är därför viktigt att man är medveten om sina tankar och känslor innan man sätter sig i en bil för att börja köra.

Körkortsresan

När det kommer till själva körandet är det viktigt att ha en duktig lärare som kan förklara, på ett pedagogiskt sätt. hur man går tillväga för att börja med den allra första stegen: Att få bilen att rulla framåt. Mycket av det grundläggande arbetet när det kommer till att köra en bil är att du ska känna dig bekväm med att manövrera bilen i alla riktningar och vinklar.

Första steg mot körkort

Vi frågade våra lärare om deras bästa tips för nya elever:

Funderar du på att lära dig köra? Skippa stressen genom att låta en av våra kvalificerade lärare på Hevs lära dig grunderna. Börja redan nu genom att boka en testlektion här.

Se även...